Eerst en vooral : kwaliteit
De kwaliteit van onze producten en de wil om onszelf steeds te verbeteren, zijn voor ons een obsessie. We zullen hier nooit op inboeten door winstbejag.
Het gaat eerst en vooral over de kwaliteit van de smaak. Daarom brouwen we karaktervolle bieren zonder enige toegeving aan de vereisten van de markt.
Het gaat ook over de kwaliteit van de grondstoffen. Naar de kost wordt niet gekeken. Bovendien willen we zo dicht mogelijk bij de producenten staan, en hebben we met hen een jarenlange relatie opgebouwd.
Tenslotte gaat het over de kwaliteit van het proces, met een bijzondere aandacht voor hygiëne —een van de meest belangrijke aspecten van brouwer zijn !— en voor de keuze van de technologie.
Tijdens bepaalde fundamentele momenten van het productieproces hebben we besloten om met een ‘laag technologische intensiteit’ te werken, om het volle karakter van de smaak et de textuur van de grondstoffen te bewaren.
Daarom kiezen we bijvoorbeeld om onze bieren niet te filteren, waardoor ze troebel zijn. Een duidelijk teken van hun natuurlijke karakter !
Bovendien laten we de tijd zijn werk doen : we hebben maanden nodig om een bier te maken, wat tegenwoordig een zeer lange tijdsspanne is om een hoge gistingsbier te produceren…